EnglishMagyarSlovenčina
Palatető hőszigetelés

A palatetős házak korszakában a hőszigetelési technológiák még igazán korai szakaszban voltak, vagy egyáltalán nem is szenteltek ennek különösebb jelentőséget. A nem megfelelő szigetelésű házakban a levegő az alábbi ábra szerint mozog.

Napjainkban már egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk a hőszigetelésnek, az emberek kezdik felismerni a megfelelő szigetelés pozitív oldalait. A családi házak esetében sokan a hőszigetelés alatt csupán az oldalfalak hőszigetelését értik. Ez azonban messze nem elegendő, hiszen ebben az esetben a meleg levegő az alábbiak szerint kering.

A tető ugyanis nemcsak fedi az épületet, de védi is azt az időjárás viszontagságaitól, főleg az esőtől és a széltől. A tető a hőszigetelő rendszer egyik legfontosabb része, aminek állapota nagyban befolyásolja az épület élettartalmát is. A helyes hőszigetelés tehát így épül fel. Az ábra alapján kiválóan látható, hogy mekkora szerepe van a szigetelésnek az energetikai korszerűsítés során.

Problémái vannak a palatető szigeteléssel? Szeretne spórolni a fűtésszámlán?
Családi házaknál rengeteg megoldás létezik a tetőtér szigetelésére.

  1. A tökéletes és hosszú távú, nem utolsó sorban esztétikus megoldás a tető szigetelése, majd bitumenes szalagzsindellyel való szigetelése! Ezzel a megoldással a palatetők bontás nélküli javítása is kivitelezhető. Ezen folyamat részeként a lapostetők szigetelésénél is használt hőszigetelő táblákat alkalmazzuk, majd a bitumenes szalagzsindely vízzáró felületet képez a palatető felszínén.

Első lépés palatető magas nyomású vízsugárral történő tisztítása, mely eltávolítja a palatetőre rakódott mohát, és egyéb szennyeződéseket.

A következő feladat a letisztított palára a szigetelőanyag, majd a bitumenes szalagzsindely rámelegítése. Többféle anyaggal, több színnel dolgozunk, melyekről képek a Galéria menüpont alatt láthatók, illetve további információ kérhető elérhetőségeinken.

Mi az eredmény? Egy esztétikus, ugyanakkor költséghatékony és beázásmentes tető!

  1. A másik lehetséges megoldás akkor választható, ha a tetőtér nem került beépítésre. Ebben az esetben elegendő a mennyezet felső rétegének szigetelése. Ez a hatékonyság számottevő csökkenése nélkül jelentősen lefaragja a költségeket.

Kérjük amennyiben palatető hőszigeteléssel kapcsolatos tervei vannak, kérjen visszahívást, hogy egy rövid konzultációt követően szakembereink az Ön házának és igényeinek leginkább megfelelő ajánlatot dolgozhassanak ki!

Galéria szerkesztése
You are not permitted to submit this form!